Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμφωνίες εκχώρησης δικτύων του ΟΤΕ

Δρομολογείται ο ανταγωνισμός ιδιωτών προς τον ΟΤΕ και στον τομέα της ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας. Ο Οργανισμός υπογράφει τη μία μετά την άλλη τις σχετικές συμβάσεις παραχώρησης προς χρήση των κάποτε 100% δημόσιων δικτύων του σε επιχειρήσεις, οι οποίες ετοιμάζονται για τρελά κέρδη.

Μετά τις ανάλογες συμφωνίες με τις εταιρίες «Quest Wireless», «Forthnet» και «Lannet Communications», χτες υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας «EUROPROM A.E.» (όμιλος Κοπελούζου), η οποία έχει λάβει άδεια παροχής υπηρεσιών σταθερής ασύρματης τηλεφωνίας.

Προβλέπεται η διασύνδεση των δικτύων των δύο εταιριών στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας μέχρι το τέλος του 2002. Θα εφαρμοστούν τα τέλη διασύνδεσης (4,7 δρχ. το λεπτό) που έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με σχετική απόφασή της.

Θυμίζουμε ότι ο ΟΤΕ αντιδρούσε σε αυτά τα τέλη, αναφέροντας ότι εμφανίζονται πολύ χαμηλότερα από το πραγματικό του κόστος και ζητώντας τον ορισμό περίπου διπλάσιων. Προσέφυγε μάλιστα στο ΣτΕ, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της απόφασης της ΕΕΤΤ για τα τέλη διασύνδεσης. Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή, υποχρεώνοντας τον Οργανισμό να εφαρμόσει τα καθορισμένα τέλη, μέχρι την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης η οποία έχει οριστεί για τον προσεχή Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ