Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
Πρόκληση στη νοημοσύνη μας

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Την κυβέρνηση και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, ο οποίος, προκαλώντας τη νοημοσύνη όλων μας, ανακοίνωσε ένα δήθεν μεγαλεπήβολο σχέδιο δενδροφύτευσης 100.000 στρεμμάτων, που θα αλλάξει την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της - την οποία εξαιρετικά εύστοχα τιτλοφορεί «Πράσινη Αθήνα όπως Πράσινα Αλογα» - η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

«Αφού με την πολιτική τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατάντησαν την Αθήνα την πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη, μόλις 2,55 τ.μ. ανά κάτοικο - επισημαίνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ - διαγωνίζονται τώρα για το ποιος έχει περισσότερη δήθεν ευαισθησία για την έλλειψη πράσινου στην πόλη. Με την πολιτική τους, τόσο η κυβέρνηση, όσο και στη διοίκηση των Δήμων στο Λεκανοπέδιο, συντέλεσαν στη μερική ή ολική καταστροφή και τσιμεντοποίηση πνευμόνων πρασίνου από την ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου, όπως στο Πάρκο Ελευθερίας, στο Πεδίον του Αρεως, στο Πάρκο Βασιλίσσης, στο κτήμα Θων, στον Υμηττό κλπ.».

«Αλλά και σήμερα - τονίζεται στην ανακοίνωση - που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διά μέσου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κάνει αυτές τις εξαγγελίες, ταυτόχρονα και προς χάριν της νέας μεγάλης ιδέας, της Ολυμπιάδας του 2004, προχωρεί στην καταστροφή πάρκων και πλατειών με την κατασκευή γκαράζ, με την παραχώρηση του Αλσους Ριζάρη για την κατασκευή Μουσείου από την οικογένεια Γουλανδρή, με την καταστροφή του δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς για Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, την παραχώρηση των παραλιών σε επιχειρηματίες, την τσιμεντοποίηση των χώρων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την κατασκευή Ολυμπιακών χωριών Τύπου σε δημόσιους χώρους πρασίνου κλπ., εξαφανίζει και το τελευταίο συγκροτημένο πράσινο στο Λεκανοπέδιο, χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής του λαού στο Λεκανοπέδιο».

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλεί, τέλος, τον αθηναϊκό λαό «να αναλάβει δράση μέσα από τις μαζικές του οργανώσεις για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να ζει, να εργάζεται και να σπουδάζει σε μια πόλη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του και όχι σε μια πόλη που τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ