Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΓΥΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νερό με το σταγονόμετρο

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειψυδρία που πλήττει την περιοχή τους, καθώς και για τη γενικότερη υποβάθμιση του τόπου τους πραγματοποίησαν την Πέμπτη το βράδυ μπροστά στο πρώην κοινοτικό κατάστημα οι κάτοικοι των Λαγυνών Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωμένοι που κρατούσαν μαύρες σημαίες, αποφάσισαν να αρχίσουν σειρά κινητοποιήσεων σε 15 μέρες, με κλείσιμο οδών και κατάληψη του δημαρχείου στην περίπτωση που δε βρουν θετική ανταπόκριση από τους αρμόδιους σχετικά με τα άμεσα αιτήματά τους. Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα Θανάσης Μωϋσίδης, κατήγγειλε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τη διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά για την αδιαφορία τους σχετικά με το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη οξύτητα τα τρία τελευταία χρόνια το δημοτικό διαμέρισμα των Λαγυνών. Οπως τόνισε, για πολλά εικοσιτετράωρα αυτό το καλοκαίρι τα νοικοκυριά στα Λαγυνά έμειναν χωρίς νερό, ενώ σε καθημερινή βάση υπάρχει υδροδότηση μόνο για μία ώρα περίπου. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο σοβαρό από την ώρα που τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας ένας από τους δύο κεντρικούς αγωγούς. Σημείωσε ακόμη ότι η προσπάθεια τού Δήμου Λαγκαδά να λύσει το πρόβλημα επιβάλλοντας ανταποδοτικά τέλη, θα βρει αντίθετους τους κατοίκους που απαιτούν να διεκδικήσει η δημοτική αρχή κονδύλια από το κράτος.

Με το ψήφισμά τους οι κάτοικοι των Λαγυνών ζητούν άμεσα να επισκευαστεί ο κατεστραμμένος αγωγός που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας, να ελαφρυνθεί το πρόβλημα με τη μεταφορά νερού με βυτιοφόρα και να αρχίσει η κατασκευή νέου μεγαλύτερου αγωγού που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού σ' αυτό το δημοτικό διαμέρισμα.

Μηνύματα συμπαράστασης στους συγκεντρωμένους απέστειλε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ