Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ατύχημα σε ορυχείο διαμαντιών

ΜΟΣΧΑ.--

151 εργαζόμενοι σε ορυχείο διαμαντιών, στην πόλη Γιακουτία στην ανατολική σιβηρική Ρωσία, εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε ένας αγωγός νερού. Το γραφείο έκτακτων αναγκών και η εταιρεία κάνουν λόγο για περιστατικό που συνέβη χτες το μεσημέρι τοπική ώρα ενώ σημείωναν ότι σταδιακά οι εργάτες απεγκλωβίζονταν από σωστικά συνεργεία, χωρίς να γίνεται αναφορά σε θύματα ή τραυματίες. Ωστόσο κάπου 9 εργάτες δεν είχαν εντοπιστεί.

Το συγκεκριμένο ορυχείο με την επωνυμία «Μir» ανήκει στην εταιρεία - κολοσσό «Alrosa» (που μόνο το συγκεκριμένο ορυχείο μέσα στο 2016 παρήγαγε 3,19 εκατομμύρια καράτια ακατέργαστων διαμαντιών) και οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνες για τις αιτίες του ατυχήματος. Είναι πάντως το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται στο διάστημα μιας βδομάδας αφού στις 29 Ιούλη από κατάρρευση βράχου που προκάλεσε την πτώση μιας μηχανής καταπλακώθηκε και βρήκε το θάνατο ένας εργάτης.

Εξετάζει υποψηφιότητα ο Πούτιν

Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ρωσίας και το 2018 εξετάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μπουργιατίας στη Σιβηρία, είχε τηλεδιάσκεψη με κατοίκους ενός οικισμού που είχε πληγεί από πυρκαγιά τον Απρίλη και απαντώντας σε έκκληση να είναι πάλι υποψήφιος για την Προεδρία σημείωσε ότι το σκέφτεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ