Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ακατάπαυστες διεργασίες εν μέσω θέρους

Καλά κρατούν οι παρασκηνιακές διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου φορέα της «κεντροαριστεράς» το φθινόπωρο και για την ηγεσία του. Πέραν της Φώφης Γεννηματά και του Γ. Καμίνη, στο «τραπέζι» πέφτουν τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Μανιάτη, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν τελικά το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ και ο Γ. Παπανδρέου.

Στα ευρύτερα σενάρια ως προς το μέλλον του χώρου που επιχειρείται να ανασυγκροτηθεί παίζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και τα ονόματα όσων πλαισιώνουν την «Ωρα Αποφάσεων», με την Αννα Διαμαντοπούλου να έχει ήδη αφήσει υπόνοιες για συμπόρευση με τον Ευ. Βενιζέλο. Πληροφορίες πάντως στον Τύπο καταγράφουν τη δυσαρέσκειά της για την υποψηφιότητα Καμίνη, καθώς εκτιμάται ότι απευθύνεται στο ίδιο, «κεντροδεξιό» ακροατήριο και ανακόπτει τη δυναμική πρωτοβουλιών της «Ωρας Αποφάσεων», ενώ παράλληλα ενισχύει τη ΔΗΣΥ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ χαιρέτισε την υποψηφιότητα Καμίνη, αν και, όπως δήλωσε, «αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα της υποβολής υποψηφιοτήτων. Εγώ θα πάρω ξεκάθαρη θέση και θα τοποθετηθώ τη στιγμή που θα ανοίξει η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων».

Πρόσθεσε ότι πρώτα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του νέου φορέα, αν θα είναι ενιαίος ή πολυκομματικός και συνέστησε «να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο», «καρφώνοντας» όσους σπεύδουν να ανακοινώσουν υποψηφιότητα δίχως να έχει απαντηθεί ο χαρακτήρας του νέου σχήματος. Προσωπικά τάχτηκε υπέρ «ενός νέου, ενιαίου φορέα, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων», προφανώς για να μεγιστοποιηθεί η ικανότητα ενσωμάτωσης του λαού. Και ιδιαίτερα του κόσμου που εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως είπε, «από το 36% που ήταν στις εκλογές είναι στα μισά του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος αυτός πρέπει να εκφραστεί πολιτικά (...) Δεν πρέπει να τους αφήσουμε εγκλωβισμένους και να κατευθυνθούν σε αδιέξοδες λύσεις».

Διεμήνυσε ωστόσο στην αστική τάξη ότι το νέο σχήμα πρώτιστο στόχο έχει να εγγυηθεί «την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα».

Μέσα σε όλα αυτά δίνουν και παίρνουν οι ερμηνείες του άρθρου με το οποίο ο Κ. Λαλιώτης υπερασπίστηκε την πολιτική κληρονομιά του Α. Παπανδρέου. Το συμπέρασμα που διατυπώνεται είναι ότι έτσι επιχείρησε να διαμηνύσει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ την εναντίωσή του σε επιλογές σύμπλευσης με τη ΝΔ, δείχνοντας στην κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ