Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Με βλέψεις τελικού Μπελιμπασάκη, Κυριαζής

Στις συμμετοχές της Μαρίας Μπελιμπασάκη και του Γιάννη Κυριαζή επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή, στη σημερινή 7η μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο. Ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει και στο ύψος των γυναικών, με την Τατιάνα Γκούσιν.

Στον ημιτελικό των 200 μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη θα τρέξει στην τρίτη ημιτελική σειρά, με στόχο να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από τα 23.00, που θα ανεβάσει τις πιθανότητες συμμετοχής της στον τελικό του αγωνίσματος. Για την Ελληνίδα σπρίντερ ο στόχος του τελικού θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος, αφού στη σειρά της μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, όπως η Μαρί - Ζοσέ Ταλού (22.16), η Κριστάν Εμμανουέλ (22.50), η Τιάνα Γκάιθερ (22.71) και η Ντίνα Ασερ Σμιθ (22.73). Ωστόσο, η κατάσταση που έδειξε ότι βρίσκεται η 26χρονη αθλήτρια δημιουργεί αρκετές ελπίδες ότι μπορεί να βρεθεί στον τελικό. Την πρόκριση στον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Με στόχο τη βολή που θα τον στείλει στους 12 κορυφαίους του κόσμου, θα πάρει μέρος στον προκριματικό του ακοντισμού ο Γιάννης Κυριαζής. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους έχει φέτος 88,01 μ. και προέρχεται από μια σειρά από σταθερές εμφανίσεις, που δημιουργούν προϋποθέσεις για μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Ο νεαρός ακοντιστής βάσει επιδόσεων θεωρείται από τους από τους καλύτερους φέτος στον κόσμο, παρά τα προβλήματα στον αγκώνα. Ο στόχος του ορίου των 83.00 μ. μοιάζει εφικτός για τον Κυριαζή.

Στα ημιτελικά των 200 μ. θα αγωνιστεί σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη

Eurokinissi

Στα ημιτελικά των 200 μ. θα αγωνιστεί σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη
Στον προκριματικό του ύψους θα πάρει μέρος η Τατιάνα Γκούσιν, που παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς τραυματισμένη στις κνήμες, έχει καταφέρει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Η αθλήτρια έχει ξεπεράσει πέντε φορές από την αρχή του χρόνου το 1,90 μ., ενώ στον τελευταίο της αγώνα, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, σημείωσε 1,91 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ. Το όριο έχει οριστεί στο 1,94 μ., ωστόσο η πρόκριση είναι πιθανό να κριθεί χαμηλότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ