Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ
Μαζικές κηδείες εκατοντάδων θυμάτων

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.--

Σε ομαδικούς τάφους ενταφιάστηκαν χτες πολλά από τα εκατοντάδες θύματα των φονικών λασποπλημμυρών που έπληξαν στις αρχές της βδομάδας περιοχές της πρωτεύουσας της δυτικοαφρικανικής Σιέρα Λεόνε, Φρίταουν.

Οι αγνοούμενοι εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον 600. Στο νεκροτομείο του κεντρικού νοσοκομείου Connaught στο Φρίταουν, υπάρχουν εκατοντάδες σοροί θυμάτων που βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και δεν είναι πλέον δυνατόν να αναγνωριστούν από συγγενείς αγνοουμένων.

Η κυβέρνηση του Προέδρου της Σιέρα Λεόνε, Ερνεστ Μπάι Κορόμα, συνεχίζει τις διεθνείς εκκλήσεις για βοήθεια καθώς οι υποδομές της χώρας στον τομέα της δημόσιας Υγείας παραμένουν σχεδόν ανύπαρκτες, έπειτα και από τις καταστροφικές επιπτώσεις της φονικής επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» που είχε ξεσπάσει πριν από λίγα χρόνια. Ανύπαρκτες είναι βεβαίως και οι προδιαγραφές ασφαλείας για την κατασκευή πολλών κτιρίων στο Φρίταουν, που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα στις τελευταίες πλημμύρες καθώς είχαν κτιστεί πάνω σε καταπατημένες δασικές εκτάσεις που αποψιλώνονται από τα μονοπώλια εκμετάλλευσης ξυλείας ή από κατοίκους που αναζητούν καύσιμη ύλη για βασικές, καθημερινές ανάγκες.

Εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στη Σιέρα Λεόνε έκανε έκκληση για βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά που έχουν μείνει ορφανά και άστεγα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ