Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Χωρίς παραγωγή στη Δράμα

Σε διαθεσιμότητα βρίσκονται από την Κυριακή οι 400 εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΣΟΦΤΕΞ στη Δράμα, καθώς η διοίκηση της πολυεθνικής προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασής της, συνεχίζοντας την πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης της επιχείρησης.

Οι διαθεσιμότητες θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Νοέμβρη (δύο μήνες), παγώνοντας την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις 12 εργαζομένων, που θέλησε να κάνει στις αρχές του καλοκαιριού. Σε τριμερή συνάντηση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων, της επιχείρησης και του υφυπουργού, Χρ. Πρωτόπαππα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας δε δεσμεύτηκαν να ακυρώσουν τις διαθεσιμότητες. Από την άλλη, όμως, ο υφυπουργός υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει την παρέμβασή του και θα τους δώσει απάντηση σήμερα. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες η διοίκηση της πολυεθνικής «εκβιάζει» την κυβέρνηση να της δώσει ως «προίκα», για να λειτουργήσει το εργοστάσιο, την παραγγελία χαρτιού για τα σχολικά βιβλία, την οποία έχασε από ανταγωνίστρια εταιρία στο διαγωνισμό που έγινε.

Τα σωματεία των εργαζομένων στη Δράμα έχουν προγραμματίσει σύσκεψη, για να αποφασίσουν την αντίδρασή τους μετά την απάντηση που θα πάρουν από το υπουργείο, ενώ το σωματείο της Αθήνας, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κυβέρνηση και κόμματα, ζητώντας την ακύρωση της σύμβασης με την πολυεθνική «Λόκριτζ» και να λειτουργήσει η επιχείρηση από το υπουργείο Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ