Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στόχος συνεχιζόμενων αποδοκιμασιών ο Τραμπ...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εν μέσω εντεινόμενων επικρίσεων και πυρών συνέχισε να είναι και χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αρνείται να πάρει σαφείς αποστάσεις από τις ομάδες ακροδεξιών και ρατσιστών που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Χτες, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπομπ Κόκερ, ένωσε τη φωνή του με όλους όσοι επικρίνουν τη ρητορική Τραμπ, με αφορμή τη φονική επίθεση 20χρονου λευκού ακροδεξιού σε αντιδιαδήλωση στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια το περασμένο Σάββατο. Ο Κόκερ αμφισβήτησε μάλιστα «τις ηγετικές ικανότητες και τη σταθερότητα» του Προέδρου Τραμ όσον αφορά στην αντιμετώπιση «κρίσεων».

Παράλληλα, ο 44χρονος γιος του μεγιστάνα του Τύπου Ρούμπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς Μέρντοχ, που είναι διευθύνων σύμβουλος της «21th Century Fox», αποδοκίμασε την χλιαρή απάντηση του Αμερικανού Προέδρου στην έκρηξη ρατσιστικής βίας στο Σάρλοτσβιλ. Σε μνημόνιο που φέρεται πως έστειλε σε συνεργάτες του, ο Τζέιμς Μέρντοχ «δεσμεύεται» να δωρίσει ένα εκατ. δολάρια στην οργάνωση «Anti-Defamation League» για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Η αντίσταση στους ναζί είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχουν καλοί ναζί, ή οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν, ή τρομοκράτες. Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό και δεν κινδυνεύει κανείς και σε τίποτα πράττοντάς το».

  • Ο επικεφαλής στρατηγικής στο Λευκό Οίκο, Στίβεν Μπάνον, που ήταν προηγουμένως υπεύθυνος ακροδεξιάς ηλεκτρονικής έκδοσης «Breitbart News», σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται μεγάλα αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης αποπέμφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το αξίωμά του με απόφαση του Προέδρου Τραμπ. Μία από τις αιτίες φημολογείται πως ήταν η διαρροή απόρρητων πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο σε δημοσιογράφους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ