Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Βαριές απώλειες τζιχαντιστών από συρο-ρωσικές επιθέσεις

Από τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού
Από τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Την περικύκλωση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στην πόλη Ακερμπάτ της κεντρικής επαρχίας Χάμα στη Συρία σε συνεργασία με δυνάμεις του συριακού στρατού επιβεβαίωσαν χτες Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού στρατού επισημαίνεται πως ρωσικά αεροσκάφη παρέχουν κάλυψη στα συριακά στρατεύματα πέριξ της πόλης Ακερμπάτ, τα οποία έχουν ανακαταλάβει περιοχές - κλειδιά,«κόβοντας» τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών. Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως οι τζιχαντιστές άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή σε μικρές ομάδες προσπαθώντας να φθάσουν στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, που είναι πλέον η πιο μεγάλη πόλη η οποία έχει υπό τον έλεγχό του το ΙΚ. Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως μέσα στην τελευταία βδομάδα, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν 730 θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, καταστρέφοντάς τες.

Το ίδιο 24ωρο, ο Ταλάλ Σίλο, εκπρόσωπος Τύπου των Κούρδων και Αράβων μαχητών που συγκροτούν τις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) που εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως πλέον οι τζιχαντιστές στην πόλη της Ράκα ελέγχουν λιγότερο από το 40% της πόλης. Ο Σίλο εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως «σύντομα θα ανακαταληφθεί και το υπόλοιπο τμήμα της πόλης», ενώ έχουν ήδη περάσει πάνω από δύο μήνες από την έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκα στις 6 Ιούνη.

Ο Τ.Σίλο κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιτίθεται και απειλεί περιοχές της βόρειας Συρίας, δηλώνοντας πως «οι δυνάμεις SDF ούτε φοβούνται, ούτε απωθούνται». Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι σημερινοί σύμμαχοι των ΗΠΑ πολεμούν τους πρώην συμμάχους τζιχαντιστές, που ενισχύθηκαν για το σχέδιο «αλλαγής κυβέρνησης στη Συρία», προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων (Αραβικός αγωγός από τη Σαουδική Αραβία) και όχι μόνο, στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία και το Ιράν. Σήμερα οι Κουρδικές δυνάμεις φαίνεται να εξυπηρετούν καλύτερα τα σχέδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ