Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Ρ. Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ
«Καμία τουρκική ψήφος σε Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους»

Να μην ψηφίσουν κόμματα που «εχθρεύονται» την Τουρκία κάλεσε χτες τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία ο Ρ. Τ. Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες οφείλεται στο «κυνήγι των ψήφων» ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στις 24 Σεπτέμβρη. Ο Τούρκος Πρόεδρος κρατάει «ζεστή» την πολύμηνη κόντρα μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, η οποία έχει βαθύτερα οικονομικά και γεωστρατηγικά αίτια, επιλέγοντας ακόμη και να επηρεάσει - όσο περνάει από το χέρι του - το γερμανικό εκλογικό αποτέλεσμα, μέσω τουρκόφωνων ψηφοφόρων.

«Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) λένε: "Μπορούμε να πάρουμε πολλές ψήφους εάν χτυπήσουμε την Τουρκία". Λέω στους πολίτες μου στη Γερμανία να μην υποστηρίξουν ποτέ τέτοια κόμματα. Μην υποστηρίξετε το SPD, το CDU ή τους Πράσινους. Είναι όλοι τους εχθροί της Τουρκίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους και κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας «να δώσουν σε αυτά τα πολιτικά κόμματα ένα "μάθημα" στην κάλπη».

«Δώστε την απαραίτητη ψήφο σε κόμματα που δεν εμπλέκονται σε εχθρότητα κατά της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία να είναι το πρώτο ή το δεύτερο κόμμα», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ