Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλύτερα και πιο δυναμικά

Το καλύτερο Φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, στο πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τα στελέχη της ΚΝΕ, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του. Η συμμετοχή του κόσμου, η επιλογή του προγράμματος, το στήσιμο του χώρου, ήταν στοιχεία που έκαναν το φετινό Φεστιβάλ το καλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από την ανασυγκρότηση της Οργάνωσης.

Την πρώτη μέρα, η παρουσία της νεολαίας ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς τα τοπικά ροκ συγκροτήματα που πλαισίωναν το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα αγαπητά. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου όμως συνεχίστηκε και τις υπόλοιπες μέρες. Το Σάββατο μίλησε στο Φεστιβάλ ο Φώτης Ρηγανάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που επικεντρώθηκε στο 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Την Κυριακή ξεχώρισε το θέμα του αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, όπου ήταν αφιερωμένο και το τουρνουά ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα «Αναγέννηση Παραλίας» που έπαιξε στον τελικό με αυτήν της θεραπευτικής κοινότητας «Διαδρομή».

Το βράδυ της Κυριακής μίλησε στις εκδηλώσεις της Καλαμάτας ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτός από την εκτενή αναφορά που έκανε στις εξελίξεις που προκύπτουν μετά τα γεγονότα στις ΗΠΑ υπογράμμισε σχετικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση Σημίτη με την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, την κοροϊδία του πεντοχίλιαρου, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θέλει να προχωρήσει στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ταυτόχρονα, βάζει το λαό και τη χώρα πιο βαθιά στο "μύλο" της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, εκθέτοντάς τη σε νέους κινδύνους». Εκτενή αναφορά επίσης έκανε στα προβλήματα που ταλανίζουν τη νέα γενιά και ειδικότερα για την Παιδεία και κατέληξε: «Σήμερα δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, αυτό που απαιτείται είναι η πιο πλατιά λαϊκή συσπείρωση και δράση όχι μόνο για τη ματαίωση των σχεδίων του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης, του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ