Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με οδηγό την Ατλέτικο

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει σήμερα να ξεπεράσει Λα Κορούνια και αρνητική παράδοση

Στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (φωτο) αλλά και τους άλλους άσσους του θα στηρίξει σήμερα ο Ολυμπιακός τις ελπίδες του για καλό αποτέλεσμα με τη Λα Κορούνια

Sportidea

Στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (φωτο) αλλά και τους άλλους άσσους του θα στηρίξει σήμερα ο Ολυμπιακός τις ελπίδες του για καλό αποτέλεσμα με τη Λα Κορούνια
Να «σπάσει» την παράδοση που τον θέλει να γνωρίζει αρνητικά αποτελέσματα σε εκτός έδρας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει ο Ολυμπιακός στο «Ριαθόρ», στο φετινό ντεμπούτο του στη φάση των ομίλων της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι», έφτασαν χτες στη Γαλικία, προκειμένου σήμερα (21.45, ΜΕΓΚΑ) να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Λα Κορούνια, στην πρώτη δύσκολη ευρωπαϊκή τους μάχη, στο πλαίσιο του Ζ' ομίλου.

Το κλίμα που επικρατεί στους πρωταθλητές είναι αισιόδοξο, καθώς θεωρούν ότι μπορούν, αν και εφόσον «παλέψουν», να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικές, ήταν άλλωστε οι δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ: «Ο Ολυμπιακός θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για το θετικό αποτέλεσμα σε μια τόσο δύσκολη έδρα, στην οποία έχω παίξει στο παρελθόν και τη γνωρίζω καλά. Θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το αρνητικό σερί στα εκτός έδρας ματς». «Κλειδί» για την επιτυχία, θεωρεί ο Παρ Ζέτεμπεργκ, ότι είναι το «έξυπνο παίξιμο», ενώ τόνισε πώς «δεν πρέπει να ρισκάρουμε και χρειάζεται να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις για να φτάσουμε σε κάποιο γκολ. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται πολλή προσοχή, μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε. Βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Οσο για το Λεμονή, ανέφερε: «Θέλουμε να κάνουμε επιτέλους μια καλή εμφάνιση εκτός έδρας και δε σημαίνει τίποτα το ότι η Λα Κορούνια έχασε από την Ατλέτικο. Είχε απουσίες και ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Είδαμε στο βίντεο την αντίπαλό μας και πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Λα Κορούνια είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται προσοχή σε όλο το ενενηντάλεπτο».

Απο την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Ντεπορτίβο, Χαβιέ Ιρουρέτα, τόνισε πώς «θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά, θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει ένα νοτιοαμερικάνικο στιλ παιχνιδιού, λόγω της παρουσίας των Ζιοβάνι, Ζε Ελίας και Μπερμούδες. Εχει φαντασία στο παιχνίδι του και έχει ένα πολύ καλό παίκτη αριστερά τον Τζόρτζεβιτς, ενώ οι Ελληνες παίκτες του είναι η βάση της Εθνικής Ελλάδας. Περιμένουμε ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει πριν από όλα την ισοπαλία. Εμείς πρέπει να τους πιέσουμε και να επιτεθούμε από την αρχή. Υπολογίζω τον Ολυμπιακό, όσο υπολογίζω και τη Μάντσεστερ. Ετσι πρέπει να γίνει, να μην χαλαρώσουμε ούτε λεπτό, να μην τους δώσουμε την ιδέα ότι μπορούν να κάνουν κάτι». Ο 39χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός με ισπανικό διαβατήριο, Ντονάτο, είπε: «Πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία, οι απώλειες βαθμών στο Τσάμπιονς Λιγκ δε συγχωρούνται. Πρέπει να υπολογίσουμε όλη την ομάδα και να μην την υποτιμήσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε μέχρι "θανάτου" για τη νίκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την πλάτη στον τοίχο (2006-09-14 00:00:00.0)
Ευχάριστα νέα για τους τραυματίες (2004-09-09 00:00:00.0)
Κέρδισαν οι αντίπαλοί μας (2003-09-16 00:00:00.0)
Ωρα γηπεδούχων (2002-09-18 00:00:00.0)
Προελαύνουν Ρόμα - Ρεάλ (2001-04-24 00:00:00.0)
Γαλαντομίες και τσιγγουνιές (2000-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ