Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
«Υπέρβαση» ακόμα και της νομοθεσίας

«Υπέρβαση» στην πορεία κατασκευής των Ολυμπιακών έργων, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις, ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση μπορεί μεν να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, ωστόσο «φωτογραφίζει» πολλές παρεκκλίσεις από την ισχύουσα νομοθεσία στο όνομα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων. Κάτι που δεν αποκλείεται να οριστικοποιηθεί κατά την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ την ερχόμενη βδομάδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού: «Οσο δικαιολογημένες και να είναι κάποιες καθυστερήσεις, δεν τις καταλαβαίνει η ΔΟΕ. Γι' αυτό πρέπει να γίνει μια υπέρβαση στον τομέα αυτό». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση του Κ. Σημίτη προκλήθηκε από πρόσφατη επιστολή του υπεύθυνου Αθλημάτων της ΔΟΕ Ζιλμπέρ Φελί, την οποία μοίρασε η Γ. Αγγελοπούλου στα μέλη της διυπουργικής. Σύμφωνα με την επιστολή παρατηρούνται καθυστερήσεις στα εξής έργα: Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στον Αγιο Κοσμά, Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί, Πολυδύναμο Κέντρο στο Φλοίσβο.

Ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση, ανακοίνωσε ότι σε έκταση της ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι θα κατασκευαστεί ένα δημοσιογραφικό χωριό χωρητικότητας 1.200 κλινών, στο οποίο μεταολυμπιακά θα στεγαστεί σε αυτό το υπουργείο Παιδείας. Αλλα δύο δημοσιογραφικά χωριά θα κατασκευαστούν στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες θα ανακατασκευαστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ