Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχημα «αντιτρομοκρατικών» μέτρων η Ολυμπιάδα

Συνεχή ενίσχυση και βελτίωση του σχεδίου ασφαλείας προαναγγέλλει η κυβέρνηση. «Πάσα» Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και πίεση για επίσπευση στη λήψη μέτρων ενάντια στην «τρομοκρατία»

Σε αγώνα δρόμου και «ευγενική άμιλλα» για το ποιος είναι ο καλύτερος «φίλος των ΗΠΑ» και θα προτείνει και εφαρμόσει τις πλέον αποτελεσματικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», έχουν επιδοθεί οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως «όχημα» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης χτες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη συνεχή ενίσχυση και βελτίωση του σχεδίου Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη συνεργασία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με μυστικές υπηρεσίες και αστυνομικές αρχές ξένων κρατών, στο πλαίσιο της διεύθυνσης Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Δηλαδή, την παράδοση του συγκεκριμένου τομέα στις μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών...

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνήθη πρακτική του, έσπευσε χτες να δώσει «πάσα» στην κυβέρνηση και να πιέσει για την επίσπευση της λήψης «αντιτρομοκρατικών» μέτρων. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χτες σε εκπομπή στο «Μέγκα» έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει τη γνωστή του κινδυνολογική εκτίμηση - πρόβλεψη ότι «οι Ολυμπιακοί δε θα γίνουν στην Αθήνα, αν δεν αντιμετωπίσουμε κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα της τρομοκρατίας». Αυτήν την ώρα, συμπλήρωσε, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Επανέλαβε επίσης παλαιότερο ανυπόστατο ισχυρισμό του ότι η κυβέρνηση είχε συλλάβει «πολύ σημαντικό αριθμό ανθρώπων της 17 Νοέμβρη»(!)... Ταυτόχρονα ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η στάση της κυβέρνησης είναι αυτή που πρέπει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας είπε ότι «το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτή την ώρα είναι ένας λόγος Κασσάνδρας», ενώ δεν παρέλειψε επί της ουσίας να συμπλεύσει με τις απόψεις του Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «το θέμα της τρομοκρατίας δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση και αντιδικία», επειδή όλοι θέλουν να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και μάλιστα μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ «δεν υπάρχει περιθώριο να αντιδικούμε για το ποιος έχει καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας». Στην κατεύθυνση αυτή κατέληξε θα συμβάλει και η πρόσφατη ψήφιση του τρομονόμου(!).

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κράτησε αποστάσεις λέγοντας ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στην Ελλάδα», αλλά πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει από τώρα όλα τα μέτρα, ώστε να γίνουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια». Ο Θ. Ρουσόπουλος επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέση την οποία απέρριψε ο Δ. Ρέππας, επικαλούμενος τον κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών και άλλων οργάνων της Βουλής από την κυβέρνηση και αναφέροντας ότι «τόσο για ουσιαστικούς, όσο και για διαδικαστικούς λόγους, δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, το οποίο δεν εξυπηρετεί - ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση- απολύτως τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ