Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι δραστηριότητες της Διεθνούπολης

Αποψη από το χώρο της Διεθνούπολης στο περσινό Φεστιβάλ
Αποψη από το χώρο της Διεθνούπολης στο περσινό Φεστιβάλ
Ξεχωριστός χώρος, όπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ θα είναι αυτός της αντιιμπεριαλιστικής δράσης και αλληλεγγύης ή, αλλιώς, η γνωστή στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες «Διεθνούπολη».

Εκεί θα βρίσκονται φέτος αντιπρόσωποι δεκαεννιά Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο, με τα δικά τους περίπτερα. Παράλληλα, θα λειτουργούν περίπτερα οργανώσεων των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και φορέων του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, όπως της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη (ΝΔΕ), της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας κ.ά.

Στο χώρο της Διεθνούπολης θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 9 το βράδυ, συζήτηση με θέμα «Ενας χρόνος από τη νέα Ιντιφάντα - Οι εξελίξεις στο Παλαιστινιακό», όπου θα συμμετάσχει ο Παλαιστίνιος πρόξενος στην Αθήνα και ο Θ. Παπαμάργαρης εκ μέρους της ΕΕΔΔΑ. Επίσης, την Παρασκευή 21/9 στις 8 μ.μ., θα προβληθεί στο χώρο ταινία- ντοκουμέντο του «902 TV» για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Τέλος, το λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη, που θα γίνει λίγα μέτρα πιο πέρα, στη Λαϊκή Σκηνή, το βράδυ του Σαββάτου, θα συνδεθεί με τις δραστηριότητες του χώρου καθώς η ΚΝΕ το αφιερώνει στους νέους στρατευμένους και όσους πρόκειται να παρουσιαστούν σε λίγες μέρες.

Και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στη Διεθνούπολη έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιμπεριαλισμός, εχθρός της ανθρωπότητας - Αντίσταση, ο δρόμος των λαών», ενώ οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα για το μισθοφορικό στρατό που θα διεξάγεται εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ