Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Προβλήματα σε παιδικό σταθμό

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης Λάρισας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλες τις δυνατότητές του για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων. Με πλήρες προσωπικό θα μπορούσε να φιλοξενήσει 63 παιδιά, αλλά λόγω των ελλείψεων έχει μόνο 43.

Οπως διαπίστωσαν οι Τάσος Τσιαπλές και Πάρις Λιόλιος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κατά την περιοδεία τους στο σταθμό, υπηρετούν μόνο 3 δασκάλες από τις 6 που χρειάζονται, υπάρχει 1 μάγειρας, χωρίς βοηθό και τραπεζοκόμο, για την καθαριότητα δεν υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες, ενώ χρειάζονται 3. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 2 με μερική απασχόληση, από εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού με το οποίο κάνει σύμβαση ο ΟΑΕΔ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ιατρική κάλυψη από παιδίατρο των βρεφών και νηπίων.

Το ΕΚΛ απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων αυτών των αναγκών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, να εξασφαλιστεί παιδίατρος που θα παρέχει ιατρική κάλυψη στα βρέφη και νήπια του σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ