Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές

Eurokinissi

Πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας: Συγκεκριμένα, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει το απόγευμα σε δάσος στον Πολύλοφο Αχαΐας, όπου επιχειρούσαν 55 πυροσβέστες, με 26 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος. Η φωτιά πλησίασε τα χωριά Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανηταρέικα, ενώ απομακρύνθηκαν οι καλόγριες από το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Πυρκαγιά σημειώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Σκουροχώρι Ηλείας, όπου επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, εφτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα αεροσκάφος. Σε δασική έκταση στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου, όπου επιχειρούσαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Σε δασική έκταση στον Βουτσαρά Μεγαλόπολης, όπου επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη. Προς στιγμήν απειλήθηκαν σπίτια, χωρίς να κινδυνεύσουν κάτοικοι γιατί είχαν ειδοποιηθεί και βρίσκονταν στην πλατεία του χωριού. Επίσης, στην περιοχή Βολιώνες του δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, στην ανατολική πλευρά του φράγματος Ποταμών. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν δέκα οχήματα, με δύναμη 16 πυροσβεστών και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Αγροτοδασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επιχειρούσαν συνολικά 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Χαβριάτα Κεφαλονιάς, όπως και οι φωτιές στην περιοχή Κανάλια, στη μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στη βόρεια Κέρκυρα. Ιδια κατάσταση επικρατούσε στην περιοχή Κοκκινιά Τροιζηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ