Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στη μάχη για τη μόρφωση και τη ζωή που αξίζει στα παιδιά

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και όλοι οι γονείς έχουμε την ίδια προσμονή και αγωνία για τα παιδιά μας, προσμονή για μάθηση και ολοκληρωμένη, πολύπλευρη μόρφωση. Δεν θέλουμε να συνοδεύεται από άγχος για το αν "θα τα βγάλουμε πέρα" και η τσέπη του καθενός να καθορίζει τη μόρφωση των παιδιών του», σημειώνει σε ανοιχτή επιστολή η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων - Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που καλεί τους γονείς να κάνουν δική τους υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών τους. «Χρειάζεται να μπούμε στον αγώνα. Να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας. Να πάρουμε θέση στο σύλλογο. Να βάλουμε θέμα στο σωματείο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καλώντας «με αισιοδοξία και μαχητικότητα να δώσουμε τη μάχη για τη μόρφωση και ζωή που μας αξίζει (...) Να παλέψουμε από την πρώτη μέρα της σχολική χρονιάς για: Ενα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Μόνιμους - μαζικούς διορισμούς και σταθερή δουλειά για όλους. Αύξηση στους μισθούς μας, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων. Ισα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών (12μηνες συμβάσεις εργασίας, εξίσωση αδειών κ.ά.). Στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών (ενισχυτική διδασκαλία, σίτιση, μεταφορά)».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους γονείς, και ιδιαίτερα τις μητέρες, να βαδίσουν στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των παιδιών τους. «Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα παιδιά μας να μορφώνονται, να αναπτύσσονται ολοκληρωμένα, να χαίρονται την παιδική και εφηβική τους ηλικία. Ομως η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μάς φορτώνει με χιλιάδες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλεί γονείς και εργαζόμενους σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος Οροφος): «Να συζητήσουμε για τις ανάγκες των παιδιών μας που δεν καλύπτονται από το δημόσιο ειδικό σχολείο, είτε αυτό ανοίξει σήμερα, είτε λειτουργήσει στην ώρα του, είτε όχι», γιατί όπως λέει αυτό το ειδικό σχολείο είναι συνολικά υποβαθμισμένο, με ελλείψεις στην υποδομή και με εργαζόμενους που εναλλάσσονται κάθε χρόνο, γιατί τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες, με χιλιάδες παιδιά εκτός δομών Ειδικής Αγωγής, γιατί ακόμα και τα υπάρχοντα ειδικά σχολεία λειτουργούν χωρίς επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, χωρίς συστηματική παρέμβαση με βάση το πρόβλημα του κάθε παιδιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όνειρα και πολλές αγωνίες το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς (2024-09-11 00:00:00.0)
Διαδήλωση για τα σχολεία στο Βερολίνο (2021-11-05 00:00:00.0)
Να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα των σχολείων (2019-09-10 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στην Παιδεία (2015-09-11 00:00:00.0)
Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μείνει στα χαρτιά (2013-09-07 00:00:00.0)
Σχολείο αμορφωσιάς (2013-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ