Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η κινητοποίηση για τα εργατικά «ατυχήματα»

Στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία των δήμων να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Το Συνδικάτο τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος και επισημαίνει ότι «υπεύθυνοι για τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων», που υιοθετούν «τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των βιομηχάνων προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας, και φροντίζοντας ταυτόχρονα να απαξιώσουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή».

Τα αιτήματα που προβάλλει είναι τα εξής: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανέωση όλου του στόλου των οχημάτων, να μην κινείται κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση του Τεχνικού Ασφαλείας, Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους εργαζόμενους, με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ, άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ