Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚEΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη

Ραντεβού κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αμφισσας στις 15.30 ενάντια στους πλειστηριασμούς

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας (ΕΚΦ) και τα σωματεία της δύναμής του, με την ενεργή συμμετοχή επαγγελματιών και αγροτών της περιοχής, τονίζουν ότι «θα είναι μπροστά σε κάθε πλειστηριασμό αλλά και σε όποια έξωση επιχειρηθεί είτε από τράπεζα, είτε από το δήμο, είτε από το υπουργείο Οικονομικών (ΔΟΥ) της όποιας κυβέρνησης, με όποιο πρόσημο», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΦ. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί σε συγκεντρώσεις κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αμφισσας, στις 15.30.

Ηδη, όπως επισημαίνεται, το ΕΚΦ με σωματεία και κατοίκους της περιοχής την περασμένη Τετάρτη «ματαιώσαμε τον πλειστηριασμό, όπως εξάλλου έγινε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ετσι θα πορευόμαστε. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν' απαντήσουμε. Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού».

Αποδομώντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία, το ΕΚΦ υπογραμμίζει ότι ο «νόμος Κατσέλη», όπως τροποποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «έχει ημερομηνία λήξης την 31η Δεκέμβρη 2017 και σε καμία σχεδόν περίπτωση δεν βοηθάει στην ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών», αφού είτε με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», είτε με τη «συνεργασιμότητα με τις τράπεζες», είτε με την «απαλλοτρίωση οποιασδήποτε άλλης ρευστοποιήσιμης περιουσίας» του οφειλέτη, όπως για παράδειγμα μιας δεύτερης κατοικίας ή ενός άλλου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, η θηλιά παραμένει στο λαιμό των χρεωμένων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά ματαίωση πλειστηριασμού ακινήτου κατοίκου της περιοχής για... «να μπορέσει να ρυθμίσει δίκαια τις οφειλές του, όπως ο νόμος ορίζει», το ΕΚΦ εξηγεί ότι ουσιαστικά αυτό που λένε στο λαό είναι «θα πληρώσεις - έχεις δεν έχεις - και εσύ και οι απόγονοί σου και τα δάνεια και τα πανωτόκια»...

Κάλεσμα από το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής

Κάλεσμα οργάνωσης για να μη χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι για τα οφέλη των τραπεζών, απευθύνει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

«Οσοι εργαζόμαστε σε τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες», σημειώνει, «γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να "κοκκινίσουν" τα δάνειά τους».

Αναφερόμενο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τη δυνατότητα εκχώρησης των «κόκκινων» δανείων σε «ξένα funds και εταιρείες - κοράκια», τη διάλυση της όποιας προστασίας υπήρχε στην πρώτη κατοικία κ.ά., τονίζει ότι «οι εξελίξεις αυτές πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους εργαζόμενους του κλάδου όπως και σε όλους τους εργαζόμενους (...). Δεν πρέπει να περάσει ο εκβιασμός τραπεζιτών και πλειοψηφίας στην ΟΤΟΕ ότι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες θα χάσουμε δήθεν τις θέσεις εργασίας με την παραχώρηση των κατασχέσεων σε άλλες εταιρείες και με την ψηφιοποίηση της εργασίας. (...) Η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο, οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πείρα, μπορούμε να δούμε πίσω από τα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν εργοδότες και κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ