Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Μάθημα» η συλλογική δράση για κάθε σπουδαστή

Στα «μαθήματα» συλλογικής δράσης, οργάνωσης και αγώνα που οι σπουδαστές πρέπει να διδαχτούν, ως νέα βάρδια της εργατικής τάξης, αναφέρθηκε ο Θοδωρής Βαριδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η εργοδοσία, ο ΟΑΕΔ, το υπουργείο Παιδείας, η διεύθυνση των σχολών, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός γενικά, με πρόφαση ότι οι σπουδαστές δεν είναι εργαζόμενοι, ισχυρίζονται πως δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν, να απεργούν. Την ίδια στιγμή εμποδίζουν στις σχολές τα συνδικάτα να κάνουν περιοδείες, ενώ επιτρέπουν στους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν ολόκληρες διαλέξεις με θέματα την επιχειρηματικότητα, το πόσο κακό κάνει στην ανάπτυξη να απαιτεί ο εργαζόμενος σύγχρονα δικαιώματα, το πώς πρέπει να συμβιβαστεί, να ζει με ψίχουλα».

Υπογράμμισε πως η ευθύνη του Συλλόγου αφορά τη διαπαιδαγώγηση των σπουδαστών στον αγώνα, μέσα από κάθε πρόσφορο τρόπο: Με συνελεύσεις ανά τμήμα και ΙΕΚ, με συσκέψεις με άλλους μαζικούς φορείς του κινήματος, με σταθερή συμπόρευση με τα ταξικά σωματεία ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Συνόψισε τις κινητοποιήσεις μέσα από τις οποίες, μαζί με τα σωματεία, οι σπουδαστές διεκδίκησαν αιτήματα όπως τη χορήγηση πάσο για τον ΟΑΣΘ και την άμεση καταβολή του μεροκάματου των σπουδαστών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, καταλήγοντας στην ανάγκη κάθε σπουδαστής εκτός από το Σύλλογό του να εγγράφεται και στο σωματείο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ