Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις σε σιδηρόδρομο και αστικές συγκοινωνίες

Απεργία σήμερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, με αφορμή και την τυπική ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αγοράστρια την κρατική ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία «Ferrovie dello Stato Italiane».

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα άλλα αστικά κόμματα «υπηρέτησαν και υπηρετούν την "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση». Αναδεικνύει επίσης τις ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΔΙΚΤΥΟ, που στηρίζουν την πολιτική της απελευθέρωσης και συνολικά την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ καλεί «σε έναν αγώνα για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων», με «αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών», στο πλαίσιο «μιας άλλης ανάπτυξης, υπέρ του λαού».

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ τα σωματεία σε μετρό και τραμ προχωρούν σήμερα σε συμβολική στάση εργασίας (9 μ.μ. - λήξη βάρδιας), σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Χτες, στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενους του κλάδου και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η φτηνή, τακτική, ασφαλής μετακίνηση του λαού της Αττικής δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα και ανάγκη. Είναι ευθύνη του κράτους. Και ως τέτοια ανάγκη πρέπει να ικανοποιείται από την κάθε κυβέρνηση που έχει και την πρώτη ευθύνη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνουν την επίθεσή τους στο λαό, στους μισθούς, στα Εργασιακά, στη φορολογία, παντού. Σ' αυτά τα πλαίσια απαξιώνουν το σύστημα στις αστικές συγκοινωνίες στην Αττική, αφού για τα κόμματα του κεφαλαίου η μετακίνηση του λαού δεν είναι δικαίωμα αλλά εμπόρευμα».

«Οργανώνουμε την αντίσταση και δυναμώνουμε την πάλη για συγκοινωνίες - λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργούν με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το κέρδος του κεφαλαίου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, με την οποία οι Λαϊκές Επιτροπές Αθήνας και Πειραιά έκαναν εξόρμηση σε σταθμούς των αστικών συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ