Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΑΤΑΡ
Αναζήτηση «λύσης» στον Περσικό Κόλπο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Την προθυμία του για διαπραγματεύσεις με άμεσο στόχο την εξεύρεση λύσης στην κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις με γειτονικές χώρες στον Περσικό Κόλπο και την Αίγυπτο εξέφρασε χτες ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ αλ Θάνι, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ, από την πλευρά της, εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι συνεχίζεται έως σήμερα η κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις του Κατάρ με άλλες χώρες του Κόλπου από τις 5 Ιούνη και υποστήριξε τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ και των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.

Προχτές βράδυ, ο Καταριανός εμίρης είχε μεταβεί στην Αγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να βρεθεί λύση στην κρίση «με διπλωματικά μέσα».

Επόμενος σταθμός του Καταριανού εμίρη είναι το Παρίσι, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ