Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ερευνες για «τρομοκρατικό συμβάν» στο μετρό του Λονδίνου

Τουλάχιστον 22 οι τραυματίες από την έκρηξη αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόμβας...

Ως «τρομοκρατική επίθεση» αντιμετώπιζε χτες η βρετανική αστυνομία την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

Copyright 2017 The Associated

Ως «τρομοκρατική επίθεση» αντιμετώπιζε χτες η βρετανική αστυνομία την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Αναστάτωση προκάλεσε χτες το πρωί σε συρμό του λονδρέζικου μετρό στο σταθμό Γκριν Πάρσονς έκρηξη, που πυροδοτήθηκε σύμφωνα με τις αρχές με ωρολογιακό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε δοχείο στο εσωτερικό βαγονιού εν κινήσει. Η έκρηξη προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό (κυρίως ελαφριά εγκαύματα στο κεφάλι) 22 ατόμων, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Λονδίνου για τις πρώτες βοήθειες. Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου αντιμετώπισε την έκρηξη ως «τρομοκρατική επίθεση» και ξεκίνησε άμεσα έρευνες για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, πριν την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων «ΚΟΜΠΡΑ», εξέφρασε την υποστήριξή της στους τραυματίες, στους αστυνομικούς, στα ασθενοφόρα και στους πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος «σε ελάχιστα λεπτά και με θάρρος».

Από την άλλη, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έκανε έκκληση για ηρεμία στους Λονδρέζους, διαβεβαιώνοντας πως το Λονδίνο «δεν θα τρομοκρατηθεί ποτέ, ούτε θα ηττηθεί από την τρομοκρατία».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν από τους πρώτους ξένους ηγέτες που έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση στο Λονδίνο, αξιοποίησε την αφορμή για να καλέσει τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ίντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις!

Είναι το πέμπτο τρομοκρατικό «συμβάν» από την αρχή τρέχοντος έτους που σημειώνεται στη Βρετανία και το πρώτο δίχως κανέναν νεκρό. Τα άλλα προηγούμενα τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα είχαν προκαλέσει συνολικά το θάνατο 36 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ