Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΓΕΤΗΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ
Νέες προκλητικές δηλώσεις

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Νέες επαφές για το Κυπριακό αναμένονται, μπροστά και στις συναντήσεις που θα έχει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις Κύπριου Προέδρου με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Χτες, η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, συνάντησε τόσο τον Ν. Αναστασιάδη όσο και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, προετοιμάζοντας τις επαφές με τον Γκουτέρες στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο Ακιντζί παραβρέθηκε σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Συμπεράσματα για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και για την Τουρκία υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων», την οποία διοργάνωσαν η Ενωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBB) και το τουρκικό Ιδρυμα Οικονομικής Ανάπτυξης (KV).

Ο Ακιντζί υπογράμμισε ότι το ψευδοκράτος πρέπει να έχει «μία υγιή και στενή σχέση με την Τουρκία. Εχουμε ανάγκη τη συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της οικονομίας και της πολιτικής καθώς και να κινούμαστε με πνεύμα αλληλεγγύης». Ενώ υποστηρίζοντας ότι το ψευδοκράτος επιθυμεί ειλικρινά μια «ομοσπονδιακή δομή» στην Κύπρο είπε: «Η φόρμουλα είναι απλή. Είτε θα δημιουργήσουμε μια δομή με δύο ιδρυτικά κράτη υπό μια στέγη - γιατί, είτε το αποδεχθούν είτε όχι, η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" είναι μια οντότητα, μια πραγματικότητα, είναι ένα κράτος, μπορεί να μην το αναγνωρίζουν αλλά είναι μια δομή, είναι ένα κράτος, μια δημοκρατία, με τη Βουλή του, την κυβέρνησή του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του και, το πιο σημαντικό, με το λαό του - είτε στο πλαίσιο μιας λύσης θα καταστήσουμε την οντότητα αυτή νέο ιδρυτικό κράτος, ισότιμο με εκείνους και θα βρεθούμε υπό ομοσπονδιακή στέγη είτε θα συνεχίσουμε πλάι πλάι ως δύο διαφορετικές στέγες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ