Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακτές που απαγορεύεται η κολύμβηση

Τα τμήματα των ακτών της Περιφέρειας Αττικής στα οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση έδωσε χτες το υπουργείο Υγείας, μετά τη θαλάσσια ρύπανση από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής:

«Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεαττύδας. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής "Βοτσαλάκια". Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής, εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, μπροστά από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου».

Σύμφωνα με την ίδια ΥΑ, οι υπεύθυνοι των προαναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.

«Συνιστάται σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση», λέει σε σύστασή του το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από αυτοψία κλιμακίου στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ