Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με εκπροσώπους των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και των συμβασιούχων που συνεχίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία πραγματοποίησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για την απληρωσιά που αντιμετωπίζουν από τον Ιούλη, οπότε και υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις, καθώς τόσο στο δήμο Θεσσαλονίκης όσο και σε μια σειρά άλλους δήμους, οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, ότι οι συμβασιούχοι και το δικαίωμα στη δουλειά γίνονται ξανά αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές, που ανεξάρτητα από τις φραστικές τοποθετήσεις τους, στην πράξη όλοι τους προωθούν και εφαρμόζουν τις ελαστικές και «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας, διαιωνίζοντας την ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν για την απόφαση των συμβασιούχων να κλιμακώσουν τον αγώνα για άμεση πληρωμή και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ