Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Παναττική κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση»

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 13.00 στην Ομόνοια

Από απεργιακή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων το Νοέμβρη του 2016
Από απεργιακή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων το Νοέμβρη του 2016
Παναττική στάση εργασίας (12.30 το μεσημέρι έως λήξη του ωραρίου) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την Τρίτη 19/9 ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», με αφορμή σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Με δελτίο Τύπου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα του χώρου στην Ομόνοια στις 13.00 και στην πορεία στη Βουλή.

Οπως υπογραμμίζει, «τόσο η "αξιολόγηση" των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αντιδραστικό χαρακτήρα, επιτίθεται στους δημόσιους υπαλλήλους επιδιώκοντας την υποταγή τους και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών στους ιδιώτες. Αυτή η αντιδραστική "αξιολόγηση" ήταν πρόταση και των ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η καθολική συμμετοχή στον αγώνα, με όλες τις μορφές της μαζικής πάλης και με την "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης", είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ακύρωση στην πράξη της τροπολογίας Γεροβασίλη».

Το ΠΑΜΕ καλεί «να γίνουν ενημερώσεις, συζητήσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Σωματεία, με κεντρικό θέμα το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων της τρίτης "αξιολόγησης", το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον αγώνα ενάντια στην "αξιολόγηση". Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στη στάση εργασίας της Τρίτης 19/9 και αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα με όλες τις μορφές, σε όλα τα επίπεδα».

«Ικανός» όποιος βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) επισημαίνει ότι με την κυβερνητική τροπολογία «τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, προϊστάμενοι, διευθυντές κ.λπ. δε θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη αν πρώτα δεν "αξιολογήσουν" τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τα αντιδραστικά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016). (...) Θα "αξιολογείται" ως άριστος ή ικανός όποιος ανέχεται ή βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όποιος αποδέχεται το χαράτσωμα του λαού μας. (...) Είναι φανερό ότι τόσο η "αξιολόγηση" Μητσοτάκη, όσο και η "αξιολόγηση" ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιδραστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα (...). Και να σκεφτεί κανείς ότι η αντιδραστική "αξιολόγηση" με βάση τη στοχοθεσία είναι μια απαράδεκτη πρόταση της ΑΔΕΔΥ και της ηγεσίας ΠΟΕ - ΟΤΑ προς την προηγούμενη κυβέρνηση (Μάης 2014)».

Και προσθέτει: «Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην "αξιολόγηση", αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της "αξιολόγησης". Εμείς θεωρούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι σωστός και αποδοτικός στη δουλειά του. Ομως άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο η απόδοση αυτή να συνδέεται με την "αξιολόγηση", την περικοπή μισθών και τις απολύσεις.

(...) Αυτό που τώρα αποκτά προτεραιότητα, είναι ο ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μην περάσει η αντιδραστική "αξιολόγηση". Να μην αποδεχτούν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές το ρόλο του "μαστιγίου" για λογαριασμό της κυβέρνησης. (...) Οπως ακυρώσαμε το ν. Μητσοτάκη και αρκετά σημεία του ν. Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και την τροπολογία Γεροβασίλη.

Τονίζουμε πως από την "αξιολόγηση" δεν εξαιρείται κανένας κλάδος του Δημοσίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ