Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαμαρτυρία για απόλυση στην επιχείρηση «Καυκάς»

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Την απόλυση ενός εργαζομένου, μέλους του σωματείου, από την επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού «Καυκάς» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου βρέθηκε χτες έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στη Δάφνη, όπου έγινε η απόλυση, απαιτώντας την ακύρωσή της και την επιστροφή του συναδέλφου στη δουλειά.

Στην ανακοίνωσή του, την οποία μοίρασε και στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, ο Σύλλογος επισημαίνει πως ο εργαζόμενος στοχοποιήθηκε από την εργοδοσία μέσα από τη διαδικασία της «αξιολόγησης» προσωπικού και απολύθηκε με το πρόσχημα ότι δεν είναι «συνεπής», «παραγωγικός» και «δεν συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρείας». Οπως εξηγεί, ο πραγματικός λόγος της απόλυσης «είναι ότι ο συνάδελφος σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στις συνθήκες ομηρίας που προσπαθεί να επιβάλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους». Κριτήριο για την «αξιολόγηση» των εργαζομένων είναι οι στόχοι και τα κέρδη της επιχείρησης, για την επίτευξη των οποίων επιστρατεύονται τρομοκρατία, καταδίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και την απόλυση.

«Αξιολογήσεις, εσωτερικοί κανονισμοί, ατομικές συμβάσεις με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίηση, δουλειά - λάστιχο, μισθοί πείνας συνθέτουν μια ασφυκτική κατάσταση μέσα στους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας και όχι μόνο», αναφέρει ο Σύλλογος και υπογραμμίζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων που στρώνουν το έδαφος για την «υγιή ανάπτυξη» πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ