Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ
Καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη

Την ανάγκη για σωματεία πρωτοπόρα, μαζικά και «βιδωμένα» στους εργασιακούς χώρους υπογραμμίζει στο κάλεσμά της για τη συνέλευση η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ
Την ανάγκη για σωματεία πρωτοπόρα, μαζικά και «βιδωμένα» στους εργασιακούς χώρους υπογραμμίζει στο κάλεσμά της για τη συνέλευση η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ
Να δώσουν μαζικά το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20/9, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της, καλεί τους μηχανικούς η διοίκηση του ταξικού ναυτεργατικού σωματείου.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «η συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, σε περίοδο που το εφοπλιστικό και συνολικά το κεφάλαιο με τους εκπρόσωπους του, επιχειρούν την πλήρη ισοπέδωση εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων και του κλάδου μας (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουν τους εργαζόμενους να υποκύπτουν στις αυταπάτες για "έξοδο από τα μνημόνια", για "δίκαιη ανάπτυξη". Αυτό που καταγράφεται και στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης είναι ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, διαρκώς θα αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, διαρκώς θα τους παραπλανούν με "μνημόνια", "αξιολογήσεις", "αντίμετρα" κ.ά., σε βάρος των δικαιωμάτων τους».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να χτίζουν «σωματεία με μαζική, ενεργή συμμετοχή, "βιδωμένα" στους εργασιακούς χώρους, που πρωτοστατούν και οργανώνουν διαρκώς τους εργαζόμενους. Να ανεβάζουν το επίπεδο ταξικής πάλης, να πρωτοστατούν σταθερά στην αλληλεγγύη, πρωτοπόρα στην πάλη για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς αλλά και στην πάλη για την υγεία, την παιδεία του λαού».

Αγωνιστικό κάλεσμα από τη Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ / Μηχανικών

Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού / Μηχανικών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στη γενική συνέλευση των μηχανικών που έγινε στο ΚΕΣΕΝ στις 12/9, ταυτόχρονα με την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στη συνέλευση του σωματείου τους, αναδείχθηκε και η ανάγκη να αναπτυχθεί πολύμορφη δράση ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης που επιβάλει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της αντιλαϊκής της πολιτικής, προκειμένου να προσφέρει έδαφος στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρεται στις ελλείψεις σε επιμορφωτές και στις προσλήψεις ωρομισθίων, στα πολυάριθμα ακατάλληλα τμήματα, στην απαξίωση της εργαστηριακής υποδομής του ΚΕΣΕΝ κ.ά.

Απαιτεί την άμεση καταβολή του επιδόματος φοίτησης στους μετεκπαιδευόμενους των προηγούμενων κύκλων και αυτό να καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου, ενώ προβάλει ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο για αναβαθμισμένη, δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ