Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δυναμώνει η καταγγελία για τις αθλιότητες της εργοδοσίας και των ανθρώπων της

Τις αθλιότητες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που λαμβάνουν χώρα εδώ και μια βδομάδα στις αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού των εργοδοτών με τον τίτλο «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αττικής», καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).

Η ΔΑΣ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων - η οποία απορρίφθηκε από την αστική Δικαιοσύνη - καταγγέλλοντας το «κουρέλιασμα» του νόμου 1264 για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και της πρόβλεψης που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στο συγκεκριμένο «σωματείο» τα διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας και συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις εκλογές.

«Το ψηφοδέλτιο των εργοδοτών θα πάει σε όλα τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για τους ανθρώπους της εργοδοσίας στις γραμμές μας», τονίζει η ΔΑΣ. Σχεδιάζει ακόμα παρεμβάσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο, στο υπουργείο και σε φορείς που σχετίζονται με τις «απαράδεκτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Η ΔΑΣ υπενθυμίζει - δημοσιοποιώντας και το σχετικό επίσημο έγγραφο - ότι οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του συγκεκριμένου «σωματείου» - μηχανισμού κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Ακολούθησε δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ που έκανε λόγο για «δήθεν πρόσθετη παρέμβαση», σε μια προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο. Για μια ακόμα φορά όμως εκτέθηκαν: Τη δήλωση που αναρτήθηκε σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» έσπευσε να προσυπογράψει η δικηγόρος που διεξάγει τις εκλογές! «Δηλαδή ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της σωστής λειτουργίας των αρχαιρεσιών, μπροστά σε μια οξυμένη κόντρα που έχει πάρει διαστάσεις όλες αυτές τις μέρες, παίρνει σαφή θέση και μεροληπτεί φανερά υπέρ της μίας παράταξης, στηρίζει δημόσια το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών συνδικαλιστών και της εργοδοσίας», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Κύμα καταγγελίας από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Στο μεταξύ, συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα καταγγέλλουν τις εκλογές - παρωδία που έχει στήσει ο μηχανισμός της εργοδοσίας.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και τα Σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, Εμποροϋπαλλήλων Αρτας, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εργαζομένων στις Ελληνικές Υπεραγορές «Σκλαβενίτη» στα καταστήματα της Βορείου Ελλάδας, Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ