Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ

Μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους του κλάδου να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, τους καλεί «να εκφράσουν την καθολική εναντίωσή τους απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας», να κλιμακώσουν πολύμορφα τον αγώνα τους με αφετηρία τη σημερινή απεργία. Επισημαίνει παράλληλα ότι η απεργία θα έπρεπε να είχε προκηρυχθεί και οργανωθεί εδώ και πολύ καιρό «αλλά δεν το έκαναν οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες υποταγμένες στο πλαίσιο του κοινωνικού εταιρισμού».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε αγώνα για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, απαιτώντας μεταξύ άλλων: Καμιά περικοπή στις παροχές. Τη μη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης. Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ άνεργοι και συνταξιούχοι. Στις παροχές των Ταμείων να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων, ανεξάρτητα από γεωγραφική προέλευση, ειδικότητα, σχέσεις εργασίας. Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων. Συλλογική Σύμβαση που να αποκαθιστά τις απώλειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Να εγγραφούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στις Ενώσεις και στα Ταμεία. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία, στο ύψος των αναγκών μας, και να δοθούν πίσω τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα».

Τη συμπαράστασή τους στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους στην εκτύπωση και τη διακίνηση του Τύπου να αρνηθούν να τυπώσουν και να διακινήσουν απεργοσπαστικά φύλλα σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, σε χτεσινή συνάντησή του με τις διοικήσεις των Ενώσεων εργαζομένων στον Τύπο, επιχείρησε να «κουκουλώσει» τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση στο φόρο διαφήμισης στα ΜΜΕ ως «αντάλλαγμα» σε περίπτωση συμφωνίας των εργοδοτών για καταβολή εισφοράς στον ΕΔΟΕΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ