Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο απέναντι στη νέα κυβερνητική φιέστα

Με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, τη μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο νέο «αναπτυξιακό συνέδριο» που διοργανώνει η κυβέρνηση από κοινού με την περιφέρεια Θεσσαλίας, στις 10 - 11 Οκτώβρη στη Λάρισα, θα απαντήσουν οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και άλλα λαϊκά στρώματα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση του συλλαλητηρίου πήραν το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν χτες σχετική συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα.

Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν ανά νομό συσκέψεις εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων κι άλλων μαζικών οργανώσεων, με στόχο την πλατιά ενημέρωση του λαού για το πραγματικό περιεχόμενο της «δίκαιης ανάπτυξης» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και την εξασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Ηδη, στη συνεδρίασή του, το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο με τρακτέρ.

Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους, ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, και ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», υπογράμμισαν ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που διαλαλεί η κυβέρνηση στα «αναπτυξιακά συνέδρια» που διοργανώνει ανά την ελληνική επικράτεια, με τη στήριξη περιφερειών, δήμων, μεγαλοεργοδοτικών οργανώσεων και κυβερνητικών - εργοδοτικών συνδικαλιστών, θα φέρει νέα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πρόσθετα προβλήματα στους μικρομεσαίους αγρότες κι άλλα βάσανα στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Κάλεσαν το λαό της Θεσσαλίας να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων, άμεση υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας, κατάργηση όλων των μέτρων της ΕΕ και των μνημονίων που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

Σύσκεψη μαζικών φορέων στα Τρίκαλα

Στο μεταξύ, σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ οργανώνουν την Τρίτη 3/10, στα Τρίκαλα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Τα εργατικά σωματεία που οργανώνουν τη σύσκεψη απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα προς όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους εκλεγμένους σε Διοικητικά Συμβούλια, τους εργαζόμενους που πρωτοστατούν σε χώρους δουλειάς, τα ΔΣ συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΕΒΕ, των αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ