Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Συγκέντρωση την Τρίτη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Κάλεσμα στις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν άμεσα απεργία για την ίδια μέρα

Να εκφράσουν την καθολική εναντίωσή τους στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για τον ΕΔΟΕΑΠ, με όλες τις μορφές, και με απεργιακό αγώνα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, μπροστά στις τελευταίες δυσοίωνες εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις να αποφασίσουν χωρίς κωλυσιεργίες απεργία για την Τρίτη 3/10, με οργάνωση και προοπτική κλιμάκωσης.

Για την ίδια μέρα, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 11 π.μ.

Παρέμβαση για τις εγγραφές στην ΕΣΗΕΑ

Στο μεταξύ, στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιό της η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να επιτρέψει την εγγραφή των εργαζομένων δημοσιογράφων σε ιστοσελίδες στα μητρώα της, διατηρώντας ωστόσο ενεργές όλες τις άλλες προϋποθέσεις εγγραφής που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση μεγάλου όγκου εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Πάγια θέση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, που επανέλαβε και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είναι ότι πρέπει να επιτραπεί η εγγραφή όλων των μισθωτών δημοσιογράφων που εργάζονται σε ιστοσελίδες αμέσως και χωρίς προϋποθέσεις.

Αλλωστε, η αντίληψη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για τη συνδικαλιστική οργάνωση αποτυπώνεται στη θέση του για ένα Συνδικάτο, για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας και οπωσδήποτε χωρίς διευθυντές, μεγαλοστελέχη και ιδιοκτήτες.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι δεν πρέπει να συνδέεται η εγγραφή στο σωματείο με την κοινωνική - ασφαλιστική κάλυψη στον ΕΔΟΕΑΠ, κάτι που η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ δεν το διαπραγματεύεται. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υπογράμμισε ξανά ότι η ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι κοινωνικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων, ασχέτως αν είναι γραμμένοι ή όχι σε κάποιο σωματείο και ποιο είναι αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ