Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας

Μαζικά έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα 2/10, στις 10.15 π.μ., η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, με αφορμή την τριμερή συνάντηση που έχει οριστεί, με τις διοικήσεις των πρακτορείων «Ευρώπη» και «Αργος». Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν βρεθεί «στον αέρα» μετά τη μεθόδευση της εργοδοσίας στην «Ευρώπη» να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση. Την εξόφληση των δεδουλευμένων. Τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από την κυβέρνηση στους απλήρωτους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει: «Εμείς οι εργαζόμενοι στον Τύπο βλέπουμε ξεκάθαρα ότι με ή χωρίς επενδυτές, η επόμενη μέρα που μας επιφυλάσσουν, είναι το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, η παράδοση ολόκληρων τμημάτων στους εργολάβους, μειωμένοι μισθοί και δικαιώματα. Βλέπουμε ότι στην "ανάπτυξή" τους αποτελούν εμπόδιο τα συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα, η οργάνωση των εργαζομένων, οι αγώνες για εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών μας και αυτός ήταν ο στόχος που στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό που οδήγησε στο προσωρινό ή μόνιμο κλείσιμο της "Ευρώπης". Είναι δοκιμασμένη συνταγή, από εργοδότες και κυβέρνηση, που εφαρμόστηκε σε δεκάδες χώρους με χαρακτηριστικότερους τον ΔΟΛ και τον "Πήγασο". Ακόμα και εκεί που εμφανίστηκε ο "πολυπόθητος" νέος επενδυτής, παράλληλα με την εντατικοποίηση, οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις απώλειες σε θέσεις εργασίας, μισθούς και δικαιώματα, τα εργατικά ατυχήματα».

Επισημαίνει ότι σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η συσπείρωση στο σωματείο, η καλύτερη οργάνωση της πάλης, η ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης. «Στόχος είναι να βάλουμε εμπόδια στους σχεδιασμούς εργοδοσίας και κυβέρνησης και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση και τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας. Είναι σίγουρο ότι η επίθεση δεν θα τελειώσει στην "Ευρώπη"», υπογραμμίζει. «Απέναντί μας έχουμε έναν αδίστακτο αντίπαλο. Εμείς όμως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Εχουμε ήδη δοκιμαστεί στην πάλη και τον αγώνα και είμαστε πιο δυνατοί», καταλήγει, και καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς θα ακολουθήσουν νέες πρωτοβουλίες με τη στήριξη της Ομοσπονδίας του κλάδου, του Σωματείου των Λιθογράφων και άλλων ταξικών συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ