Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «FRONERI» - «NESTLE»
Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ομίλου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ομίλου «Nestle» στο Μαρούσι προχωρούν την Τρίτη 3/10, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο, στο οποίο η επιχείρηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε χτες από τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής για Γενική Συνέλευση και συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν έξω από το εργοστάσιο στις 10.30 π.μ., προκειμένου να μεταβούν οργανωμένα στο σημείο της κινητοποίησης.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία του κλάδου απορρίπτουν τις απολύσεις και διεκδικούν την απορρόφηση όλου του προσωπικού - αορίστου χρόνου, εποχικών και εργολαβικών - στις μονάδες του ομίλου «Nestle».

Το εργοστάσιο του Ταύρου διαχειρίζεται η εταιρεία «Froneri», η οποία αποτελεί σύμπραξη της «Nestle» και της «R-R» για την παραγωγή παγωτού. Το κλείσιμό του, που υπηρετεί τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, συνεπάγεται «οικειοθελείς αποχωρήσεις» για περίπου 100 εργαζόμενους, που δούλευαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με «δόλωμα» ένα αυξημένο ποσό αποζημίωσης, και πέταγμα στην ανεργία περισσότερων από 200 εποχικών εργαζομένων.

Στην παραγωγή του παγωτού δουλεύουν εποχικοί εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες. Από τις 25 Αυγούστου πετάχτηκαν στην ανεργία, χωρίς να μπορούν να λάβουν ούτε το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αφού «δεν πληρούν» τις προϋποθέσεις. Πολλές μετρούν πάνω από 20 χρόνια στο εργοστάσιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στα κεντρικά της «Nestle» (2017-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ