Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
.
Ενδείξεις για «συμμετοχή σε δραστηριότητες κατασκοπίας»

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 28 Αυγούστου στο Λιμάνι της Μυτιλήνης, ενδέχεται, σύμφωνα με χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, «να συμμετείχαν σε δραστηριότητες κατασκοπίας».

Οι τρεις είχαν συλληφθεί από άντρες του Λιμενικού κατά τον κατάπλου του επιβατηγού «Θεόφιλος», κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή ενός πιστολιού και δυο γεμιστήρων με 37 φυσίγγια. Πρόκειται για τους Ολμέζ Ισάχ 32 ετών, Χουσεΐν Ντιλμάζ 31 ετών και τον Χουσεΐν Κιλίζ 34 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στα σπίτια των παραπάνω είχαν βρεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό και χάρτες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΥΕΝ, οι ενδείξεις ότι οι τρεις Τούρκοι «συμμετείχαν σε δραστηριότητες κατασκοπίας» προέκυψαν από την αξιολόγηση των ευρημάτων και τη συνέχιση των ερευνών. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη σύλληψη των τριών, από μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος - Μετώπου (DHKP - C) είχε αναφερθεί ότι οι τρεις Τούρκοι είναι αγωνιστές της οργάνωσης. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ ήδη αυτή έχει ανατεθεί σε Τακτικό Ανακριτή. Οι τρεις κρατούνται στις φυλακές Χίου.

  • Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι οι τρείς κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας μέχρι θανάτου ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να τους ζητήσει συγνώμη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ