Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Στοχοπροσηλωμένη στα ζητούμενα του κεφαλαίου

Με χαρακτηριστική σύμπνοια στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου - κάτι που διαπερνά οριζόντια όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό - συνεχίζεται η εσωτερική αντιπαράθεση για την ηγεσία του νέου φορέα έκφρασης της εγχώριας, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας.

Στη Βουλή, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επικεφαλής την υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, με θέμα «Η κυβέρνηση διώχνει τις μεγάλες επενδύσεις από τη χώρα: Ανικανότητα ή ιδεοληπτικές εμμονές;».

Με αντίστοιχες έγνοιες για τις συνθήκες όπου δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο Ν. Ανδρουλάκης, αρθρογραφώντας στο capital.gr, έσπευσε να τους τάξει «ζεστό παραδάκι» μέσα από το ΕΣΠΑ, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την «πολιτική σταθερότητα», όπου ομνύουν όλοι τους, «για διατηρήσιμη και ισχυρή οικονομική ανάκαμψη».

Πάντως ο έτερος υποψήφιος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, έλεγε χτες στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» ότι «η εθνική συνεννόηση και η συναίνεση σε συγκεκριμένα ζητήματα είναι ένα ξεχωριστό θέμα», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «θα μπορούσε να οικοδομηθεί μία ευρεία συναίνεση», τόσο σε επίπεδο «συνταγματικής αναθεώρησης», όσο και για ένα «προοδευτικό αναλογικό εκλογικό σύστημα», στη λογική, σαφώς, σταθερών κυβερνήσεων για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ