Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ»
Επικίνδυνοι ανορθολογισμοί με μανδύα την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων

Eurokinissi

Ψηφίστηκε χτες με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου». Το ΚΚΕ, στην ονομαστική ψηφοφορία, όπως είχε κάνει σαφές από την αρχή, καταψήφισε το νομοσχέδιο και το άρθρο 3 (αφορά την αλλαγή του καταχωρημένου φύλου και σε ανήλικα άτομα, 15 και 16 ετών), αναδεικνύοντας στη διάρκεια της συζήτησης τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοθετήματος και την πραγματική στόχευση της κυβέρνησης.

Από τους 285 παρόντες βουλευτές, υπέρ επί της αρχής ψήφισαν 171 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι) και κατά 114. Στο άρθρο 3, υπέρ ψήφισαν 148 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι), κατά 124 και 13 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι από τους «ανεξάρτητους») ψήφισαν «παρών». Κατά στο άρθρο 3 ψήφισε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γεννιά. Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Μιχελογιαννάκης, Γ. Κουράκης, Μ. Μπόλαρης) ήταν στους απόντες. Απόντες ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και η πρόεδρός του Φ. Γεννηματά και οι συνυποψήφιοί της για το νέο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, Γ. Μανιάτης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα να δημοσιεύει αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ στη χτεσινή και προχτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ