Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο - απάντηση στην κυβερνητική φιέστα

Στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ

Με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στη Λάρισα, στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ, απαντούν οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στην κοροϊδία περί «δίκαιης ανάπτυξης» που διαλαλεί η κυβέρνηση, μέσα από το «αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται σήμερα στη Λάρισα.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ώρα που στο βήμα του συνεδρίου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επιχειρώντας να πλασάρει ως φιλολαϊκή την καπιταλιστική ανάπτυξη, που επιχειρεί να στηρίξει η κυβέρνησή του για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, τη στήριξη της κερδοφορίας τους. Μια ανάπτυξη που προϋποθέτει και συνεπάγεται το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Το συλλαλητήριο οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, ενώ συμμετέχουν δεκάδες εργατικά σωματεία και Αγροτικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητών, Συνταξιουχικές Οργανώσεις και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στην μάχη της προετοιμασίας μέχρι την τελευταία στιγμή

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, χτες το μεσημέρι, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κρέμασαν γιγαντοπανό στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο και υπογράφεται από τους οργανωτές του.

Παράλληλα, 21 εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του νομού Μαγνησίας, σε κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, υπογραμμίζουν: «Αρκετά πληρώσαμε την κρίση του κεφαλαίου και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν θα πληρώσουμε και την ανάπτυξή του. Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα. Παλεύουμε για την κάλυψη όλων των αναγκών μας, να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Χτες επίσης, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων κι άλλων μαζικών φορέων των Τρικάλων έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή εργαζομένων κι άλλων λαϊκών στρωμάτων από την περιοχή. Η αναχώρηση λεωφορείων από τα Τρίκαλα θα γίνει στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (αρχή οδού Βασιλείου Τσιτσάνη).

Μαζική και δυναμική αναμένεται η συμμετοχή και των μικρομεσαίων αγροτών στο συλλαλητήριο. Στα καλέσματα των Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων επισημαίνεται ότι η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση οδηγεί στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων, σπρώχνοντας τους μικρομεσαίους αγρότες γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, μεγάλες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο της περιοχής έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει την εκτροπή του Αχελώου. Μάλιστα, αγρότες της Λάρισας θα φτάσουν στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ, ανταποκρινόμενοι στη σχετική απόφαση του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Κάλεσμα στους φοιτητές - σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών και ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και Εστιακών Φοιτητριών - Φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες και οι ομιλίες από Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία για την ενημέρωση του λαού της περιοχής σχετικά με το πραγματικό περιεχόμενο της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο. Ο Απ. Νάνος στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται όλες οι δημόσιες δομές Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα που περικόπτονται από τους σχετικούς προϋπολογισμούς δημιουργούν τα όποια πλεονάσματα, τα οποία κατευθύνονται ως «ζεστό» χρήμα στους βιομήχανους. «Αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει στόχο να διαφημίσει ο πρωθυπουργός», ανέφερε το στέλεχος του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους, «που έχουν την εμπειρία όλων των αστικών κυβερνήσεων, να γυρίσουν την πλάτη και σε αυτήν τη φιέστα της κυβέρνησης, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική», να πάρουν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ