Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κάρποβ και Ρατζάμποφ πρώτοι στην Αργεντινή

Ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδας και Γκραντ Μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς, νικητής του Διεθνούς Τουρνουά Γλυφάδας

Ο Γκραντ Μετρ και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Βασίλης Κοτρωνιάς, σε παλιότερο αγώνα «σιμουλτανέ» στο ΠΚ του Δήμου Ψυχικού
Ο Γκραντ Μετρ και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Βασίλης Κοτρωνιάς, σε παλιότερο αγώνα «σιμουλτανέ» στο ΠΚ του Δήμου Ψυχικού
Στην Αργεντινή (Μπουένος Αϊρες) πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Διεθνές Τουρνουά στη μνήμη του GM Μιγκέλ Νάιντορφ, με συμμετοχή 10 ισχυρών του παγκόσμιου σκακιού, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ανατόλι Κάρποβ, η Ουγγαρέζα Τζούντιθ Πόλγκαρ, ο Ελβετός Βίκτωρ Κορτσνόι, ο Αγγλος Νάιτζελ Σορτ, η πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών, η Κινέζα Ξιε Ζουν, το ανερχόμενο αστέρι από το Μπακού, ο 14χρονος Τιμούρ Ρατζάμποφ που ήταν και η έκπληξη των αγώνων, κ.ά.

Μετά τον έβδομο γύρο ο νεαρός Ρατζάμποφ ήταν αήττητος με 5 βαθμούς, όσους είχε και ο Κάρποβ. Ο Κορτσνόι ήταν 3ος με 4,5 β. και ακολουθούσαν 4-8. Πόλγκαρ, Ξιε Ζουν, Σορτ, Ρικάρντι (Αργεντινή 2545 ΕΛΟ). Φελγκάερ (Αργεντ. 2471), όλοι με 3,5 βαθμούς).

* Ρουά Ματ σε όλα τα σκακιστικά τουρνουά έκανε φέτος η Γλυφάδα, διοργανώνοντας με τεράστια επιτυχία το 3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «ΓΛΥΦΑΔΑ 2001».

Το Γραφείο Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Γλυφάδας που είναι συνδιοργανωτής με τον Σκακ. Συλ. ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας, μας πληροφορεί, ότι νικητής του τουρνουά ήταν ο ισχυρός Ελληνας GM Βασίλης Κοτρωνιάς, με 8 β. σε 9 αγώνες! Στις θέσεις 2-7 ο Μολδαβός Σβετούσκιν, ο GM Γρίβας Στράτος, Μαναγκάτζε, Βάιντα Χετσουιάνι, Νικολαΐδης Γιάννης όλοι με 7 βαθμούς. Οι 8 πρώτοι μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα 1.000.000 δρχ., ενώ μικρότερο ποσό πήραν και πολλές άλλες κατηγορίες νικητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ