Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και πίστη στη νίκη της εργατικής τάξης, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, εργαζόμενοι και νέοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, «πλημμύρισαν» την Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό και το αίθριο έξω από αυτή, για να παρακολουθήσουν τη διεθνιστική εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή, προς τιμήν των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Ηταν η πρώτη από μια σειρά κεντρικές εκδηλώσεις της ΚΕ μ' αυτό το περιεχόμενο, που θα κορυφωθούν στις 26 Νοέμβρη, με μεγάλη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από νωρίς το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδρίων δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ δεν άργησε να γεμίσει και το αίθριο, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη. Το ενδιαφέρον όλων τράβηξαν η έκθεση σοβιετικών αφισών που κοσμούσε το φουαγιέ και το ξεχωριστό έκθεμα με το νεκρικό εκμαγείο του Λένιν (βλέπε αναλυτικά στη σελίδα 14).

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι αντιπρόσωποι 10 Κομμουνιστικών Κομμάτων που βρέθηκαν στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (αποσπάσματα δημοσιεύονται στις επόμενες σελίδες).

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ενός βίντεο, με τη μορφή και την φωνή του Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν, που αναφερόταν στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος από την 1η έως την 3η Διεθνή και τη νικηφόρα επανάσταση στη Ρωσία. Ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια , που εναλλάσσονταν με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο: «Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη», «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Ο Οκτώβρης φωτίζει την πάλη των λαών, ο σοσιαλισμός ανάγκη των καιρών», «Εμπρός στο δρόμο του Κόκκινου Οκτώβρη». Η εκδήλωση έκλεισε με τον ύμνο της «Διεθνούς» στα Γαλλικά, Ρώσικα και Ελληνικά και με τις υψωμένες γροθιές να δείχνουν προς το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ