Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Προκλητική η δίωξη σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ

Απάντηση το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Την κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλει δικογραφία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ που συμμετείχαν σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση, τον περασμένο Ιούνη στην Κοζάνη, και τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης καταγγέλλει η ΕΕΔΥΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση προσπαθεί, με τις διώξεις και την καταστολή, να εμπεδώσει κλίμα νομιμοφροσύνης - υποταγής στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η κινητοποίηση-φραγμός στη διέλευση - μέσω Ελλάδας - ΝΑΤΟικής αλβανικής φάλαγγας προς τη Ρουμανία για συμμετοχή στην άσκηση του ΝΑΤΟ "Noble Jump 2017", "τυλίγεται" σε μια κόλλα χαρτί και γίνεται "παρακώλυση συγκοινωνιών". Ουσιαστικά επιχειρείται ευθέως η ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε προγεφύρωμα των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε βάρος των λαών.

Την ίδια χρονική περίοδο της κινητοποίησης στην Κοζάνη, η ΕΕΔΥΕ με τις Επιτροπές Ειρήνης σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη πραγματοποίησε, σε συνεργασία με εργατικά σωματεία, μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη. Με το σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", εκφράστηκε η λαϊκή αντίθεση στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για τη στήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων που πέρασαν από τον Εβρο στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης "Noble Jump".

(...) Προφανώς αποτελεί και δείγμα συμμόρφωσης προς τις επιταγές των ιμπεριαλιστών για μια Ελλάδα ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς.

Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, θα απαντηθεί τόσο με σθεναρή ανυποχώρητη υποστήριξη των διωκόμενων σήμερα και μελλοντικά όσο και με το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ