Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Ηθελε περισσότερα...

Παραπονούμενοι βγαίνουν στη ΝΔ, γιατί ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του δεν δεσμεύτηκε για την ακόμα πιο ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, βάζοντας στο επίκεντρό τους, πιο μακροπρόθεσμα και ακόμα πιο στα γεμάτα, τη Σούδα.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του κόμματος και πρ. υφυπουργός Αμυνας, Θ. Δαβάκης, σε δήλωσή του καταρχάς αναφέρει για όσα δημοσιοποιήθηκαν από τις επαφές Τρίπρα στις ΗΠΑ: «Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αμερικανική πλευρά θεωρούν τη Σούδα ως εξαιρετικά σημαντική εγκατάσταση και ότι έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε εμβάθυνση της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα. Η πληροφορία αυτή δεν είναι κάτι το καινούργιο. Και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει στο παρελθόν δημόσια τη θέλησή τους να προχωρήσουν σε χρονική επέκταση της συμφωνίας, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, μέμφεται την κυβέρνηση Τσίπρα, «για ποιο λόγο - παρά την εκπεφρασμένη βούληση και των δύο πλευρών - δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει η συμφωνία για τη Σούδα; Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ συνέβαλε με κάποιον τρόπο προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ή μήπως βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο που ήμασταν και πριν αυτή πραγματοποιηθεί;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ