Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Αναφορά στα αμοιβαία συχαρίκια Τσίπρα - Τραμπ

Στις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλ. Τσίπρα, και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χτες, στην Ουάσιγκτον, αναφέρονται τα διεθνή αστικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας τόσο την «αμυντική συνεργασία» όσο και τις συζητήσεις για ενδεχόμενες επενδύσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Ενέργεια.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Η διαδικτυακή έκδοση του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων «Bloomberg» αναφέρεται στη δήλωση Τσίπρα περί «παραγωγικής» συνάντησης με τον Τραμπ και την επισήμανσή του ότι «δεν αισθάνθηκε να απειλείται καμία στιγμή» από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Υπό τον τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: Οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, έναν σύμμαχο - κλειδί στο ΝΑΤΟ», αναφέρθηκε στη συνάντηση το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, που επισημαίνει με νόημα ότι έγινε «την ώρα που στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας καταγράφονται εντάσεις».

«Ο Τραμπ και ο Τσίπρας κατακλύζουν ο ένας τον άλλον με επαίνους», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανόφωνης υπηρεσίας της «Deutsche Welle». «Τραμπ και Τσίπρας κατακλύζονται από επαίνους», γράφει, και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει ανακαλύψει την αγάπη του για την Ελλάδα».

Ο βρετανικός «Guardian» επισημαίνει ότι οι δύο ηγέτες άφησαν πίσω παλιότερες δηλώσεις και αναφέρεται στη «δέσμευση των ΗΠΑ να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», ενώ ιδιαίτερα σημειώνει τους «επαίνους» του Τραμπ για τον «σταθερό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα, που ξοδεύει 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες» και τη συμφωνία 2,4 δισ. δολαρίων για αναβάθμιση των «F16».

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε ανάμεσα σε άλλα τις δηλώσεις Τραμπ ότι «κάνετε σπουδαία δουλειά για την ανάκαμψη της χώρας» και τον χαρακτηρισμό προς τους Ελληνες ότι είναι «πραγματικοί πιστοί φίλοι και σύμμαχοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ