Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Απεργία αύριο για την κυριακάτικη αργία

Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν αύριο οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, αντιδρώντας στην αντεργατική νομοθεσία που προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων και αυτήν την Κυριακή, με το πρόσχημα των «ενδιάμεσων εκπτώσεων». Ηδη οι εμποροϋπάλληλοι έχουν δουλέψει από το Μάη έως τον Οκτώβρη πολλές Κυριακές, στη βάση του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στις τουριστικές περιοχές. Ακόμα, έχουν μπροστά τους το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων και πριν από αυτό πρωτοβουλίες τύπου «Black Friday» και «Λευκές Νύχτες», που σημαίνουν ένταση της εργασίας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του Εμπορίου «να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στο σχεδιασμό για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας», σημειώνοντας ότι η υπεράσπισή της «δεν είναι αγώνας που χάθηκε, αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο».

Πρωτοβουλίες συνδικάτων στο πλαίσιο της απεργίας

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β) και σε απεργιακές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Το σωματείο έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη, ενώ καλεί επίσης σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 19/11, στις 11 π.μ., με θέμα την προετοιμασία απεργίας ενάντια στο νέο χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Lidl Ελλάς» καλεί τους εργαζόμενους στα «Lidl» σε απεργιακή κινητοποίηση στις 10 π.μ. στο κατάστημα στα Ανω Πατήσια. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει από το Σωματείο Εργαζομένων «Praktiker Ελλάς» στο κατάστημα της επιχείρησης στον Ταύρο.

Σε κινητοποιήσεις αύριο, Κυριακή, καλούν ακόμα:

-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή - Αριστοτέλους.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας στην οδό Καποδιστρίου, στις 10.30 π.μ.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργάκη.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, στην Καμάρα, στις 10 π.μ.

-- Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ν. Αχαΐας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν επίσης τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, Κορινθίας και Λέσβου.

Παράλληλα, σε πολύμορφες κινητοποιήσεις αύριο για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας καλούν Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ