Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΨΕΥΔΑΚΑΚΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τους ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις που πήραν πριν από 24 χρόνια!

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 70 και πλέον καλλιεργητές ψευδακακίας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, με τους κατοίκους του χωριού Μεγάλο Ελευθεροχώρι Ελασσόνας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο χωριό στις 20/10, ως επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Το 1993, σε μια περίοδο που το χωριό εγκατέλειψε την καπνοκαλλιέργεια, η οποία «θάφτηκε» κάτω από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ, οι κάτοικοι ξεκίνησαν την καλλιέργεια ψευδακακίας, την οποία ενέταξαν σε σχετικό πρόγραμμα, δεσμεύοντας μεγάλες εκτάσεις για διάστημα 20 ετών.

Το 2013, ένα χρόνο πριν λήξει το πρόγραμμα, έρχεται το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και ζητάει να επιστρέψουν το σύνολο των επιδοτήσεων που έλαβαν αναδρομικά, με τη δικαιολογία ότι δεν τήρησαν τους όρους του προγράμματος και ότι εντοπίστηκαν απώλειες πάνω από το 20% σε μέρος των εκτάσεων.

Το αποτέλεσμα είναι να καλούνται οι παραγωγοί να επιστρέψουν ποσά από 5.000 έως και 30.000 ευρώ! Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, τα ποσά αυτά έχουν βεβαιωθεί στην εφορία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις με κατασχέσεις λογαριασμών.

Ο Γ. Λαμπρούλης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αναφέροντας ότι το Κόμμα θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης ώστε να δοθεί λύση.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, και τόνισε ότι το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά το σύνολο σχεδόν ενός ορεινού και απομακρυσμένου χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ