Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ερημος τόπος, φτωχοί άνθρωποι

Οι κάτοικοί του Νομού Καρδίτσας κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της φτώχειας.

Το 41,73% του εδάφους του Νομού Καρδίτσας είναι γεωργική έκταση και η εκμετάλλευσή της θα μπορούσε ν' αποτελέσει βασικό «μοχλό» ανάπτυξης. Ωστόσο, η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν το επιτρέπει. Πολλές αγροτικές οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους και να «ξεριζωθούν» από τον τόπο τους, αναζητώντας μια καλύτερη «τύχη». Ετσι, οδηγούνται είτε στις μεγαλουπόλεις, είτε παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας εκεί εργασία.

Τραγική συνέπεια της συρρίκνωσης των αγροτικών νοικοκυριών αποτελεί η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στο νομό, η οποία «αγγίζει» το εφιαλτικό ποσοστό του 34%.

Την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, «πληρώνουν» ακριβά και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι του νομού, καθώς ο τζίρος τους δέχεται μεγάλο πλήγμα και πολλοί αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματά τους.

Ο καρδιτσιώτικος λαός, όμως, δε χάνει το κουράγιο του. Ελπίζει στους αγώνες, που συνέχεια και με συνέπεια δίνει όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τον κοινό συντονισμό δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων, για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και την εφαρμογή μιας άλλης, σε φιλοαγροτική - φιλολαϊκή κατεύθυνση.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Ελένη ΤΖΗΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ