Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η εκδήλωση για τους νέους στη Μαθητεία και την Κατάρτιση

Βάζοντας στο επίκεντρο τους νέους που βρίσκονται στην Κατάρτιση και τη Μαθητεία και τα προβλήματά τους, η ΚΝΕ τους καλεί στη σημερινή εκδήλωση με θέμα «Η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκονται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Τομεακή Οργάνωση Μαθητείας και Κατάρτισης Αττικής της ΚΝΕ, γίνεται στις 7 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36), με ομιλητή τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στόχος να μάθουν από κοντά οι σπουδαστές για τι παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Το προηγούμενο διάστημα, μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εκατοντάδες σπουδαστές, στο πλαίσιο μιας πλατιάς δραστηριότητας με δεκάδες περιοδείες και εξορμήσεις σε Δημόσια ΙΕΚ και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Μέσα από τις περιοδείες και εξορμήσεις, τα μέλη της ΚΝΕ άκουσαν τους προβληματισμούς των σπουδαστών για τις σπουδές τους και για τη ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικά τα οξυμένα προβλήματα που συναντάνε οι σπουδαστές με το άνοιγμα κιόλας των σχολών, που επιδεινώνουν περισσότερο τις σπουδές και τη ζωή τους. Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε υποδομές και εξοπλισμούς, σε αναλώσιμα και βιβλία που είναι απαραίτητα ώστε οι σπουδαστές να μάθουν πραγματικά την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, το επάγγελμά τους. Αντίστοιχα οξυμένο είναι και το πρόβλημα με τη μετακίνηση των σπουδαστών, καθώς δεν τους δίνεται πάσο για την πρόσβασή τους στα μέσα μεταφοράς. Ενώ όταν η κουβέντα πάει στις πρακτικές ασκήσεις περιγράφονται, συχνά, πραγματικά άθλιες συνθήκες...

Απέναντι σε αυτά οι σπουδαστές, μιλώντας με στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αντάλλαξαν γνώμες για το ποιος ευθύνεται, αν τελικά είναι μονόδρομος αυτό που ζούνε ή αν υπάρχει άλλη λύση. Συζήτησαν την πρόταση του ΚΚΕ, για το πώς θα δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα τους για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η συζήτηση και η πάλη των σπουδαστών για τα δικαιώματά τους, για τις σύγχρονες ανάγκες τους, φυσικά θα συνεχιστεί και σ' αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η σημερινή εκδήλωση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες τέτοιες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ